Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Geestelijke oefeningen in het dagelijks leven

Geestelijke oefeningen in het dagelijks leven
HASSELT (RKnieuws.net) - Soms hebben we de indruk dat we niet echt leven. We hebben alles wat we moeten hebben. En toch ontsnapt ons juist dat wat ons doet zeggen: ik leef ten volle. We gaan daarvoor soms ver op zoek in allerlei boeken en bij mensen die het menen te weten of in de drukte van het leven. Tot we tenslotte aanvoelen: het heeft iets met God te maken. Hij weet best hoe ons leven in elkaar steekt. Hij kan best aantonen hoe ons leven kan openbloeien.

Maar dan moeten we ook bij Hem te rade gaan. Dat is een groeiproces van luisteren en tot klaarheid komen naar binnen toe. We noemen dat ook bidden. Daarbij hulp krijgen van iemand die in dat proces zich thuis weet is meestal welkom. Dat noemen we geestelijke oefeningen doen in het dagelijkse leven. Het veronderstelt dat we dagelijks wat aandacht geven aan dat proces in ons en wekelijks daarover praten met een begeleider.
We voorzien daarover een infoavond, waar u vrijblijvend kunt naartoe komen.

Wanneer: maandag 13 september 2004 te 19.30 uur
Waar: Bezinningscentrum ‘Godsheide’, Brugbemdenstraat, 1, 3500 Hasselt

Meer info: telefoon. 011/27 84 20 ; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken