Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Wereldraad vraagt steun voor derde wereld

Wereldraad vraagt steun voor derde wereld
GENÈVE (KerkNet/WCC) - Een delegatie van de Wereldraad van Kerken heeft deel genomen aan de voorbereidende vergadering van de conferentie over ontwikkeling, die straks van 18 tot 22 maart 2002 in het Mexicaanse Monterrey plaatsheeft. De WvK-delegatie heeft er ingrijpende maatregelen ten gunste van de armste landen in de wereld gevraagd.
Volgens de Wereldraad was het al de derde voorbereidende vergadering. De raad greep die gelegenheid aan om te vragen dat de hervorming van het internationale economische systeem absolute voorrang zou krijgen. Er drie concrete eisen: kwijtschelding van de schulden van de allerarmste landen, aanzienlijke vermindering van de schuldenlast van landen met een “gemiddeld inkomen” en afgelasting van de strenge programma’s die door de internationale financiële instellingen aan derde wereldlanden worden opgelegd.
Volgens de Wereldraad heerste er een opvallend grote eensgezindheid onder de leden van het oecumenische team dat aan de bijeenkomst deelnam. De ploeg bestaat naast vertegenwoordigers van de kerken die aangesloten zijn bij de Wereldraad ook uit vertegenwoordigers van de rooms-katholieke Kerk en de islamitische wereld.

Bron: KerkNet-Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken