Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

President Fillipijnen roept op tot samenwerking met bisschoppen

President Fillipijnen roept op tot samenwerking met bisschoppen
BRUSSEL (KerkNet/Zenit) - De Filippijnse presidente Gloria Macapagal Arroyo heeft haar regering opgeroepen om nauw samen te werken met de Filippijnse bisschoppen en de Conferentie van Zakenmensen om de corruptie in haar land te bestrijden.
Arroyo verwelkomde van de week de inspanningen van de katholieke bisschoppen en de zakengemeenschap in haar land om haar te helpen in de strijd tegen de corruptie in de overheidsadministraties.

Filippijnse media wijzen erop dat de Kerk en de zakenlui die corruptie als de belangrijkste oorzaak beschouwen van de armoede in het land. Meer dan de helft van de 84 miljoen Filippino's moet zien rond te komen met nauwelijks 2 dollar per dag. Arroyo kondigde bij haar ambtsaanvaarding aan dat ze van de strijd tegen de corruptie een van de prioriteiten van haar beleid zou maken.
 
 

 

Rorate Zoeken