Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Oostenrijkse journalist: zaligverklaring keizer leidt tot "onnodige problemen"

OXFORD (CNS/RKnieuws.net) - De voorgenomen zaligverklaring van keizer Karel II van Oostenrijk zal "onnodige problemen voor de Kerk" opleveren. Dat stelt hoofdredacteur Rudolf Mitlohner van het weekblad "Die Furche."
Keizer Karel was volgens Mitlohner een "zeer ambivalent" persoon en er is "geen reden voor zijn zaligverklaring." De zaligverklaring van de keizer staat gepland voor 3 oktober dit jaar.

Pater Jezuïet Paul Zulehner, decaan van de Katholieke Theologische Faculteit van Wenen stelt dat de zaligverklaring weliswaar door een "kleine groep" gedragen wordt, maar dat de zaligverklaring van nazi-slachtoffers "zal helpen om deze zet in evenwicht te brengen."
 
 

 

Rorate Zoeken