Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mabel Wisse Smit: Onthouding werkt niet tegen AIDS

Mabel Wisse Smit: Onthouding werkt niet tegen AIDS
BANGKOK (RKnieuws.net) - Onthouding is geen goed wapen in de strijd tegen AIDS. Dat zei Mabel Wisse Smit, de vrouw van prins Friso, vandaag tijdens een conferentie in Thailand.
Met name de Verenigde Staten pleitten voor onthouding als wapen tegen AIDS, evenals het Vaticaan. Die beandering noemt Wisse Smit "meer door ideologie gedicteerd, dan gebaseerd op een evaluatie van de situatie ter plekke."

Wisse Smit is names de Soros Foundation in Bangkok. Mabel is één van de twee Nederlanders die op de AIDS-conferentie het woord voerden.

Oeganda

President Musveni van Oeganda, één van de weinige landen die succesvol strijden tegen AIDS, pleitte eerder juist voor onthouding. Condooms noemt hij "een improvisatie, niet een oplossing." Musveni past in zijn land de zogeheten ABC-methode (onthouding, trouw, condooms) toe, en legt daarbij de nadruk op onthouding.

De 15-jarige Oegandees Simon Onaba steunt zijn president. "Ik ben een seksueel wezen, maar ik erken dat HIV/AIDS een moordenaar is. Ik zal wachten tot mijn huwelijksnacht," zei hij op de conferentie.

Critici

Amerikaans senator Barbara Lee voegt zij bij de critici van de Musveni´s aanpak. Naar haar idee hebben weinig vrouwen niet de vrijheid om voor onthouding te kiezen. Een onthoudingsprogramma noemt zij "niet alleen onverantwoord, het is zelfs onmenselijk."
 
 

 

Rorate Zoeken