Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Jozef Bergmans, gewezen overste Vlaamse Assumptionisten, overleden

Jozef Bergmans, gewezen overste Vlaamse Assumptionisten, overleden
LEUVEN (RKnieuws.net) - In het Universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven is pater Jozef Bergmans, gewezen overste van de Vlaamse Assumptionisten, overleden.
<img src="img.php?t=rkn_gfx&id=1385" align="right" border="1" hspace="5">Jozef Bergmans werd op 6 september 1930 in Lommel geboren. Op 21 september 1952 verbond hij zich door geloften aan de congregatie van de paters Assumptionisten. Op 8 december 1957 werd hij in Bergeijk
(Nederland) priester gewijd.

Van 1959 tot 1969 was hij missionaris in Congo. Van 1969 tot 2004 was hij medepastoor en pastoor in Borsbeek (Antwerpen). Van 1996 tot 1999 was hij ook overste van de Vlaamse Assumptionisten die onder meer kloosters
hebben in Zepperen, Leuven en Sint-Lambrechts-Woluwe. Sinds enkele maanden was hij op rust in het klooster in Leuven.

Pater Bergmans stond bekend om zijn eenvoud en zijn optimisme. Hij kon hard zijn voor zichzelf maar was erg mild voor anderen.

De uitvaarplechtigheid heeft op zaterdag 17 juli om 10 uur plaats in de parochiekerk Sint-Jan Berchmans aan de De Robianostraat in Borsbeek. Daarna wordt hij begraven op het kerkhof van Borsbeek.

Vrijdagavond om 19 uur heeft zowel een avondwake plaats in de kerk van Borsbeek als in het klooster van de Assumptionisten aan de Halvestraat 14 in Leuven. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken