Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Pakistaanse Christen vermoord

Pakistaanse Christen vermoord
ROME (KerkNet/Misna/CNS) - Volgens het persagentschap Misna is een veiligheidsagent van de luchthaven van Quetta (Centraal-West Pakistan, vlak bij de grens met Afghanistan) om het leven gebracht. De man was volgens het persagentschap de enige christen die op de luchthaven werkte.
Nadeem Bakhshi was volgens een woordvoerder van de vluchtelingendienst van de Verenigde Naties (UNHCR) afkomstig uit Bahwalpur, een stad in de provincie Punjab waar extremisten onlangs nog minstens zestien protestantse christenen om het leven brachten in het St.-Dominicuskerkje. Toch is er volgens de woordvoerder van de UNHCR daarom nog niet noodzakelijk een verband tussen beide wandaden.
De Amerikaanse bisschoppen vroegen deze week nog dat de christenen in Pakistan beter beschermd zouden worden. Volgens CNS riepen ze in een brief aan de Amerikaanse president George W. Bush op druk uit te oefenen op zijn Afghaanse ambtsgenoot Pervez Musharraf de veiligheid van de christenen en de onschendbaarheid van de christelijke kerken beter zou beschermen.

Bron: KerkNet-Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken