Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vlaams minister Ceysens ontvangt vrijdag pauselijke nuntius

Vlaams minister Ceysens ontvangt  vrijdag pauselijke nuntius
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Vlaams minister van Buitenlands Beleid Patricia Ceysens ontvangt vrijdag de pauselijke nuntius. Aanleiding zijn de uitspraken van de nuntius naar aanleiding van een enquëte die Ceysens bij de buitenlandse ambassadeurs organiseerde in
aanloop naar de Vlaamse feestdag op 11 juli.
De ambassadeur van de Heilige Stoel in ons land liet weten enkel te willen handelen met het koninkrijk België. Ceysens nodigde daarop de nuntius uit om met hem van gedachten te wisselen over de plaats van Vlaanderen in het Belgische staatsbestel.

Dat gesprek heeft vrijdag om 15.30 uur plaats op het kabinet van de minister, aan de Wetstraat in Brussel, zo meldde de woordvoerder van minister Ceysens. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken