Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Russische minister bezoekt Vaticaan

Russische minister bezoekt Vaticaan
VATICAAN (KerkNet/CWN) - De Russische minister van Buitenlandse Zaken heeft gisteren een ontmoeting gehad met topverantwoordelijken van het Staatssecretariaat van het Vaticaan.
Hij sprak er met kardinaal Angelo Sodano, de staatssecretaris van het Vaticaan en met aartsbisschop Giovanni Lajolo, de secretaris voor de Relaties met Andere Staten. Ook Vitaly Levin, de Russische ambassadeur bij de Heilige Stoel, nam een de gesprekken deel.

Er was vooral aandacht voor de bilaterale relaties tussen de Heilige Stoel en Rusland en voor de situatie in het Heilig Land en Irak.

Volgens het Staatssecretariaat liet het bezoek ook toe om de gesprekken, die gestart werden toen de Russische president Poetin in november van vorig jaar het Vaticaan bezocht, voort te zetten. Toen stond ook de relatie tussen de Heilige Stoel en de Russisch-orthodoxe Kerk op de agenda.

President Poetin bood toen aan om bij te dragen tot een verbetering van die betrekkingen.
 
 

 

Rorate Zoeken