Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan in principe akkoord met pausreis naar Ierland

Vaticaan in principe akkoord met pausreis naar Ierland
KILDARE (RKnieuws.net) - In een perscommuniqué laat de Ierse Bisschoppenconferentie weten dat paus Joannes Paulus II heeft geantwoord op de formele uitnodiging van de Ierse bisschoppen om Ierland te bezoeken naar aanleiding van de 25ste verjaardag van diens eerste bezoek aan het land op 29 september 1979.


Mgr. Sean Brady, aartsbisschop van Armagh en primaat van de Ierse katholieke Kerk: "Onze uitnodiging is aan de H.Vader voorgelegd en het Staatssecretariaat van het Vaticaan antwoordde dat het voorgestelde bezoek in principe is aanvaard. We zijn bijzonder verheugd met dit antwoord en hopen dan ook dat het bezoek wel degelijk plaats vindt."

Dat het bezoek nog in 2004 zal plaatsvinden, sluit de aartsbisschop niet uit, maar acht hij wel onwaarschijnlijk. Net als in 1979 zou het gaan om een pastoraal bezoek. Samen met zijn collega-bisschoppen is de aartsbisschop er alvast van overtuigd dat het Ierse volk de komst van de paus met heel enthousiasme zal begroeten. In alle geval wordt straks in september de 25ste verjaardag van het eerste bezoek feestelijk herdacht met een grote plechtigheid in Clonmacnois. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken