Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Parlement Iran staat abortus toe

Parlement Iran staat abortus toe
TEHERAN (RKNieuws.net) - Het overwegend conservatieve parlement van Iran heeft dinsdag een wet aangenomen die abortus mogelijk maakt tot in de vierde maand van de zwangerschap.
De zwangerschap mag alleen worden afgebroken als het leven van de moeder in gevaar is of als de foetus misvormd is. Abortus om sociale of economische redenen blijft verboden. Omdat veel hoge geestelijken de wet steunen, gaat de invloedrijke Raad van Toezicht (Raad van Hoeders) waarschijnlijk akkoord.

Parlement en Raad van Toezicht

Het Iraamse parlement heeft 270 afgevaardigden, de Vergadering van Islamitische Raadgeving (Madjlis), met 270 leden, van wie 265 rechtstreeks voor vier jaar gekozen vertegenwoordigers en 5 vertegenwoordigers van erkende religieuze minderheden. De Madjlis heeft het recht van initiatief, interpellatie en enquête; de Raad van Toezicht heeft een vetomacht over elk parlementsbesluit dat door twaalf raadsleden (zes door de geestelijk leider benoemde islamitische rechtsgeleerden en zes door het parlement aangewezen juristen) 'in strijd met de Heilige Wet' wordt geacht.
 
 

 

Rorate Zoeken