Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Amerikaanse bisschop: Wijd geen homoseksuelen

Amerikaanse bisschop: Wijd geen homoseksuelen
BRIGHTON, Verenigde Staten (Zenit/Boston Globe/Rknieuws.net)- Mannen met homoseksuele gevoelens zouden niet tot katholieke priesters gewijd mogen worden. Dat zegt bisschop John D'Arcy van het bisdom Fort Wayne-South Bend in de Amerikaanse staat Indiana.
Dat zei de prelaat zondag in de parochie waar hij zelf opgroeide. Tijdens de mis van 10 uur zei hij " We moeten erg voorzichtig zijn met wie we in onze seminaries toelaten en wie we tot priester wijden. Het is tijd om mannen van kwaliteit op te leiden, en niet alleen op zoek te zijn naar aantallen. Mannen die goede echtgenoten, goede vaders zouden zijn." In een interview na de viering bevestigde de prelaat, dat hij met "goede echtgenoten, goede vaders" uitdrukte dat hij van mening is dat alleen heteroseksuele mannen tot priester gewijd mogen worden.

Internationaal kwam de bisschop eerder in het nieuws toen aan het licht kwam dat hij als hulpbisschop van Boston herhaaldelijk in brieven de seksuele misstanden bij priesters in het aartsbisdom bij zijn superieur, kardinaal Law, had aangekaart. (EE)
 
 

 

Rorate Zoeken