Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zaterdag begrafenis ontvoerde Elisabeth Brichet in Namen

Zaterdag begrafenis ontvoerde Elisabeth Brichet in Namen
NAMEN (RKnieuws.net) - Elisabeth Brichet wordt zaterdag in Namen begraven. De uitvaartplechtigheid vindt om 15 uur plaats in de Saint Loup kerk.
Naast familie, vrienden en ouders van vermoorde of verdwenen kinderen, is de kerk voor iedereen toegankelijk, in functie van de beschikbare plaatsen. De teraardebestelling vindt in intieme kring plaats. Elisabeth wordt begraven in het familiegraf op het kerkhof van Brigniot.

Elisabeth Brichet werd op 20 december 1989 ontvoerd door Michel Fourniret en zijn vrouw Monique Olivier. Een dag later werd ze vermoord en begraven in de tuin van het kasteel van Sautou in de Franse Ardennen. Daar werd ze op 3 juli 2004, bijna 15 jaar na de feiten, teruggevonden na bekentenissen van Olivier.

De stoffelijke resten werden in Bordeaux onderzocht. De resultaten van deze DNA-analyse zijn woensdag aan de onderzoeksrechter in Namen overgemaakt. Het lichaam werd officieel als dat van Elisabeth Brichet geidentificeerd en wordt nu vrijgegeven, zodat de ouders afscheid kunnen nemen van het meisje. Het lichaam van Elisabeth Brichet wordt donderdag naar België gerepatrieerd.

De uitvaart bestaat niet uit een eucharistieviering, maar wel uit een herdenkingsdienst. Die wordt geleid door priester Gaston Schoonbroodt. Hij verzorgde ook de begrafenissen van Julie en Mélissa , twee slachtoffers van Dutroux. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken