Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Pauselijke condoleances slachtoffers mijnramp Oekraïne

Pauselijke condoleances slachtoffers mijnramp Oekraïne
VATICAANSTAD (Zenit/Rknieuws.net)- Paus Johannes Paulus II heeft een condoleancebericht gestuurd naar de families van de slachtoffers van de ramp die zich enkele dagen geleden voltrok in Oekraïne vrijwel onmiddellijk nadat hij bericht ervan had ontvangen. Dat meldde het Vaticaanse persbureau vandaag.
In een telegram gestuurd namens de paus door kardinaal Angelo Sodano, de Vaticaanse "minister van buitenlandse zaken", naar bisschop Stepan Meniok, de exarch van het diocees van Donetsk-Kharkiv vroeg de paus dat zijn medeleven uitgedrukt werd aan de familie en vrienden van de slachtoffers, alsook aan de autoriteiten. Verder zei de kerkvorst hen te verzekeren van zijn fervent gebed voor de zielenrust van de overledenen en troost aan de verwonden. Hij besloot door te zeggen dat hij een "speciale apostolische zegen" stuurde als teken van "geestelijke nabijheid".

De authoriteiten in Oekraïne onderzoeken momenteel de explosie die plaatsvond 1000 meter onder de grond in Krasnolimansk. Er zijn bij de ramp minstens 31 mensen om het leven gekomen en vijf mensen worden nog vermist. De mijnen van Oekraïne worden tot de meest onveilige in de wereld gerekend door onder andere een hoge concentratie methaangas, lakse veiligheidsnormen en verouderde apparatuur.
 
 

 

Rorate Zoeken