Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Elisabeth Brichet kreeg sereen en waardig afscheid

Elisabeth Brichet kreeg sereen en waardig afscheid
NAMEN (RKnieuws.net) - De Saint Loup kerk in Namen was zaterdagnamiddag veel te klein voor de vele belangstellenden die de herdenkingsdienst voor Elisabeth Brichet wilden bijwonen. Honderden personen konden geen plaatsje in de kerk bemachtigen. De herdenkingsdienst duurde bijna anderhalf uur en ver-
liep in grote sereniteit. Aan de kerk daagden meer dan 3.000 personen op voor de afscheidsplechtigheid.
Naast familie, vrienden en ouders van vermoorde of vermiste kinderen was de kerk in functie van de
beschikbare plaatsen toegankelijk voor iedereen. De teraardebestelling van Elisabeth Brichet vindt volgende week plaats in intieme kring. Elisabeth wordt begraven in het familiegraf op het kerkhof van Brigniot.

De kleine Elisabeth Brichet werd op 20 december 1989 ontvoerd door Michel Fourniret en zijn vrouw Monique Olivier. Een dag later werd ze vermoord en begraven in de tuin van het kasteel van Sautou in de Franse Ardennen. Daar werd ze op 3 juli 2004, bijna 15 jaar na de feiten, teruggevonden na bekentenissen van Olivier.

Eén van de priesters die de herdenkingsdienst leidde was
de Luikse priester-arbeider Gaston Schoonbroodt. Hij ging ook in de uitvaartplechtigheid van Julie en Mélissa voor, twee slachtoffers van Dutroux.

De lijkkist van Elissabeth werd gedragen door haar broer
Thomas en door haar ex-klasgenoten. In de viering klonken
woorden van hoop. Als liturgische kleur had men voor het wit gekozen.

De herdenkingsdienst werd rechtstreeks uitgezonden
door de RTBF en RTL. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken