Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Sint-Pietersbasiliek blikvanger van Zandsculpturenfestival

Sint-Pietersbasiliek blikvanger van Zandsculpturenfestival
BLANKENBERGE (RKnieuws.net) – De St.-Pietersbasiliek van Rome is één van de blikvangers op het Zandsculpturenfestival, dat nog tot eind augustus op het strand van Blankenberge loopt. Het festival staat dit jaar in het teken van Italië en de Renaissnace.


Internationale kunstenaars hebben er vaak met erg grote nauwkeurigheid de meest prestigieuze Italiaanse monumenten nagebouwd. Daaronder dus ook een vrij getrouwe kopie van de St.-Pietersbasiliek en een beeld van paus Joannes Paulus II volledig in Noordzeezand uitgevoerd.

Het portret van de paus en de andere zandsculpturen kunnen nog tot 29 augustus bewonderd worden, elke dag van 10 tot 22 uur. (tb) 
 

 

Rorate Zoeken