Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vietnamese regering laat meer seminaristen toe op seminarie

Vietnamese regering laat meer seminaristen toe op seminarie
BRUSSEL (KerkNet/Zenit) - De Vietnamese regering heeft 90 studenten toestemming gegeven om dit jaar studies te beginnen aan het St.-Jozef Grootseminarie in Hanoi.
Bisschop Joseph Ngo Quang Kiet van Lang Son, de apostolische administrator van het aartsbisdom Hanoi, noemt de toelating "een teken van hoop voor de katholieke Kerk in Noord-Vietnam". Daardoor krijgt het seminarie het volgend academiejaar 2004-2005 meteen ook een recordaantal studenten over de vloer.

Het seminarie opende in 1989 zijn deuren. Wegens de strenge toelatingsnormen van de Vietnamese overheid in het verleden kampen de meeste bisdommen in het noorden van Vietnam met een tekort aan priesters. Zo is elke priester in Hanoi verantwoordelijk voor 5.000 tot 10.000 gelovigen.
 
 

 

Rorate Zoeken