Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Franse protestanten niet betrokken bij pausbezoek aan Lourdes

Franse protestanten niet betrokken bij pausbezoek aan Lourdes
BRUSSEL (KerkNet/AFP) - Franse protestanten hebben naar aanleiding van het aanstaande pausbezoek aan Lourdes verklaard dat ze niet bij dat bezoek betrokken zijn en al evenmin werden uitgenodigd voor de viering.
De federatie maakt van de gelegenheid gebruik om duidelijk te maken dat Franse protestanten zich niet herkennen in de katholieke Mariadevotie en al evenmin in de visie op het pausschap, "twee elementen die deel uitmaken van de katholieke identiteit". Toch spreekt de federatie de wens uit dat de manifestatie zou uitgroeien tot een vreugdevolle gebeurtenis, die hoop uitdraagt.
 
 

 

Rorate Zoeken