Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Studiedag: zin vinden doorheen het lijden

Studiedag: zin vinden doorheen het lijden
LEUVEN (RKnieuws.net) - "Crisis als kans : zin vinden doorheen het lijden": dat is het thema van een studiedag die de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal op zaterdag 25 september organiseert in het Maria-Theresiacollege aan de Sint-Michielsstraat in Leuven.
Een rouwproces kan bij verlieservaringen het vertrekpunt markeren van een rijker menselijk en geestelijk leven. Crisismomenten in het leven dragen vaak ongekende kansen in zich om de eigen "levensmissie" of "roeping" te verdiepen of deze zelfs op het spoor te komen.

Dat is het thema van één van de laatste boeken van de intussen bekende Canadese therapeut en theoloog prof. Jean Monbourquette én van de studiedag in Leuven. De dag wordt begeleid door Isabelle D´Oultremont, een nauwe medewerkster van Monbourquette. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken