Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bezinning over geloof op school

Bezinning over geloof op school
BRUSSEL (VSKO) - Vier kansen hebben onderwijsmensen dit schooljaar voor een bezinningsbad in een abdij rond gelovige spiritualiteit en inzet in het onderwijs.
Vier keer op rij vinden zij alle ingrediënten voor een geslaagde bezinning: de gelegenheid om stil te worden in de abdij, om rustig na te denken en te spreken met onderwijscollega's over de zin van het geloven en over de plaats van dit geloof in het eigen werk; het aangereikt krijgen van nieuwe inzichten vanwege de bezinningsbegeleiders; mee bidden en vieren met de abdijgemeenschap. Het 24-urenbad begint telkens op vrijdagavond om 19 uur en eindigt op zaterdagavond om 19 uur.

Het eerste initiatief staat voor de deur: op 16 en 17 november begeleidt Herwig Arts s.j. de onderwijsmensen in de abdij van Averbode bij hun bezinning over het thema 'christelijke spiritualiteit en zin voor realisme'.

Prijs: 33,47 EUR / 1.350 BEF

Meer inlichtingen? Vraag de programmabrochure en folder bij: Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO), Bezinning voor onderwijsmensen, Guimardstraat 1, 1040 Brussel - Tel. 02 707 07 74 - Fax 02 507 07 76 - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.vsko.be/pastoraal.

Inschrijven bij: Bezinningscentrum Abdij van Averbode, Abdijstraat 1, 3271 Averbode - Tel. 013 78 04 40 - Fax 013 78 04 39 - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volgende initiatieven:
- op 25 en 26 januari 2002 in de St.-Trudoabdij Male met kanunnik André De Wolf over 'Onderwijzen en geloofsbeleving';
- op 1 en 2 februari 2002 in de abdij van Averbode met Piet Stienaers s.d.b. over 'Geloven, een vreemd vertrouwd gegeven';
- op 8 en 9 maart 2002 in de abdij van Averbode met Veerle Draulans over 'Waardebeleving, mensbeeld, levensbeschouwing... los verkrijgbaar, of toch niet?
 
 

 

Rorate Zoeken