Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus benoemt mgr Paternôtre tot nieuwe aartsbisschop-coadjutor

Paus benoemt mgr Paternôtre tot nieuwe aartsbisschop-coadjutor
ROME (Rknieuws.net, KerkNet) - Paus Joannes Paulus II heeft vrijdag Mgr. Yves Paternôtre benoemd tot aartsbisschop-coadjutor van het Franse aartsbisdom Sens. Mgr. Yves Paternôtre is momenteel bisschop van Saint-Claude.
Yves Paternôtre werd op 23 januari 1940 geboren in Troyes. Hij studeerde aan het Grootseminarie van "Issy-les-Moulineaux" nabij Parijs, waar hij een baccalaureaat in de theologie behaalde. Van 1965 tot 1967 studeerde hij aan de Gregoriaanse Universiteit in Rome, waar hij een licentie in de theologie behaalde. Op 29 juni 1965 werd hij priester gewijd en vanaf 1967 maakte hij deel uit van het team van docenten aan het kleinseminarie van Troyes. Van 1970 tot 1976 was hij rector van het Interdiocesaan Grootseminarie in Reims en professor dogmatiek. Later werd hij ook verantwoordelijke voor de priesteropleiding. In 1982 werd hij benoemd tot vicaris in Troyes en in 1983 tot vicaris-generaal. In 1994 werd hij bisschop van Saint-Claude.
 
 

 

Rorate Zoeken