Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Uitvaart slachtoffers gasexplosie woensdag in Sint - Julienkerk in Aat

Uitvaart slachtoffers gasexplosie woensdag in Sint  - Julienkerk in Aat
AAT (RKnieuws.net) - Woensdag om 11 uur heeft in de Sint-Julienkerk in Aat de uitvaartplechtigheid plaats van de slachtoffers van de gasexplosie van afgelopen vrijdag in Gellingen. Woensdag is uitgeroepen tot een dag van
nationale rouw.
De plechtigheid wordt georganiseerd door de
lokale overheid. Het gaat niet om een staatsbegrafenis.

Prins Filip zal de koninklijke familie op de uitvaartplechtigheid vertegenwoordigen. Ook premier Verhofstadt, minister van Binnenlandse Zaken Dewael en kamervoorzitter De Croo wonen de uitvaartplechtigheid bij.

Inmiddels blijven van overal - ook uit het buitenland - betuigingen van deelneming binnenstromen. De dodelijke slachtoffers zijn in een rouwkapel ondergebracht waar ze kunnen begroet worden. In verscheidene steden is inmiddels een rouwregister geopend.

De uitvaartplechtigheid wordt uitgezonden door drie franstalige tv-zenders, onder meer door RTBF. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken