Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Aartsbisschop Marcelo Zago overleden

Aartsbisschop Marcelo Zago overleden
ROME (KerkNet/VIS/RadVat) – In Rome overleed aartsbisschop Marcelo Zago, de secretaris van de Missiecongregatie “Propaganda Fide” van de Heilige Stoel. Dat werd donderdag door Radio Vaticaan gemeld. De aartsbisschop was reeds enkele maanden ernstig ziek.
In een rouwtelegram huldigde Paus Johannes Paulus II de bisschop voor zijn bijdrage tot de dialoog met de niet-christelijke Kerken en hij had woorden van lof voor het uitmuntende religieuze leven van de Italiaanse aartsbisschop.

Aartsbisschop Marcelo Zago kreeg vooral bekendheid als organisator van de interreligieuze ontmoeting die in 1986 in Assisi plaatshad. De bisschop was ook één van de belangrijkste auteurs van de pauselijke encycliek “Fides et Ratio”, waarin kerk en wetenschap worden opgeroepen om opnieuw de dialoog aan te gaan.

In de wandelgangen werd bisschop Zago reeds vernoemd als mogelijke opvolger van kardinaal Tomko, als prefect van Propaganda Fide – waarvan Zago sinds 1998 secretaris is.

Aartsbisschop Zago werd op 9 augustus 1932 in Villorba, in het Italiaanse bisdom Treviso, geboren. Op 13 september 1959 werd hij tot priester gewijd. Hij was een tijdje missionaris in Zuid-Oost Azië. Later werd hij algemene overste van de orde van de Oblaten van Maria. In 1998 werd hij bisschop en iets later ook aartsbisschop.
 
 

 

Rorate Zoeken