Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Studiebijeenkomst over het gebruik van het kerkgebouw in Torhout

Studiebijeenkomst  over het gebruik van het kerkgebouw in Torhout
TORHOUT (RKnieuws.net) - Vorig jaar werd een studievoormiddag georganiseerd over het gebruik van het kerkgebouw (hoe worden kerkgebouwen nu gebruikt en waarvoor kunnen ze allemaal gebruikt worden) en de eventuele veranderingen van de kerkruimte ten behoeve van een hedendaagse liturgie.


De studievoormiddag van 18 september legt andere accenten. Zijn wij de eersten die de inrichting van ons kerkgebouw willen veranderen? Is ons huidig kerkgebouw en de inrichting ervan een onveranderlijk gegeven? Of heeft de geschiedenis door de eeuwen heen die inrichting veranderd? Zoja, hoe? En ten tweede: als wij plannen hebben met onze kerk of kapel, hoe kunnen we die dan creatief aanpakken met onze gemeenschap, met de gebruikers van dat gebouw?

Priesters en diakens, leden van kerkbesturen, parochieteams en liturgische werkgroepen, verantwoordelijken van monastieke gemeenschappen en congregaties, architecten, decorateurs en beeldend kunstenaars en alle anderen met belangstelling voor de thematiek worden verwacht op zaterdag 18 september 2004 van 9 tot 14 uur in het Sint-Jozefsinstituut te Torhout.

Meer info: Geert Vervaecke, tel. 051/26.56.02 en e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken