Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuwe reeks over mystiek in Herent

Nieuwe reeks over mystiek in Herent
HERENT (RKnieuws.net) - Op 16 september start in Herent een nieuwe reeks donderdagavonden gewijd aan het contemplatief lezen van mystieke teksten uit de christelijke traditie.


Vanaf het begin van de Kerk tot op de dag van vandaag wijden mannen en vrouwen zich als wachters bij de Bron toe aan een persoonlijke en intense beleving van Gods vriendschap waardoor zij meer en meer op Christus gaan gelijken. "Ook wij kunnen ons aan die Bron laven en in Christus omgevormd worden door ons te laten raken door het levensverhaal van deze christelijke mystici en door een aandachtige, gelovige en dialogerende lezing van hun geschriften", aldus de organisatoren.

Met deze keuze voor een contemplatieve lezing is meteen gezegd dat het niet gaat om een intellectuele studie en ook niet om het streven naar buitengewone ervaringen. Mystici beleven God juist als aanwezig in het gewone van het dagelijkse leven en in de worsteling met diepmenselijke levensvragen.

Dit jaar worden teksten gelezen van de Woestijnmonniken uit Egypte, Evagrius van Pontus, Johannes Cassianus, Jan Van Ruusbroec en Henri Nouwen. De avonden worden ingeleid door Dirk Hanssens (Abdij Keizersberg), Lieve Uyttenhove (theologe), en Maria Ter Steeg (beleidsmedewerkster aartsbisdom Utrecht).

Inlichtingen en inschrijvingen: Godsvriendenhuis, St. Jozefsdreef 1 te 3020 Herent , telefoon 016/22.23.72
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken