Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuwe pastoor van Asper krijgt warm onthaal

Nieuwe pastoor van Asper krijgt warm onthaal
ASPER - Mark Soens (60) werd feestelijk ingehaald als nieuwe pastoor van de Sint-Martinusparochie in Asper, zo meldde Het Volk.

De nieuwe pastoor van Asper heeft al twaalf jaar de Onze-Lieve-Vrouw-Geboorteparochie onder zijn hoede. Daarvoor was hij leraar Latijn, Grieks en godsdienst in het College in Zottegem en later superior van het College in Ninove. "Maar ik wou niet mijn hele loopbaan in het onderwijs blijven. Ik heb toen aan de bisschop gezegd dat hij op mij een beroep kon doen als hij een pastoor nodig had.´´

In 1992 kwam Mark Soens in Nazareth terecht. Twaalf jaar
later krijgt hij er Asper bij. "Een verrassing is het niet.
In deze tijd weet je dat je kan gevraagd worden. Er zijn niet zoveel priesters meer die maar ‚‚n parochie onder hun hoede hebben.´´

Mark Soens wil in zijn nieuwe parochie aandacht hebben voor de mensen. "Ik wil mensen bij elkaar brengen en hen in lief en leed nabij zijn. Mijn speciale aandacht gaat daarbij uit naar de zieken. Als mensen mij aanspreken, zal ik zeker voor hen klaar staan.´´ De pastoor beseft wel dat dat in het begin nog niet zo makkelijk zal zijn. "Asper is een levendige parochie, maar het heeft wat tijd nodig om je in te werken. Ik moet de mensen nog leren kennen. Maar zoiets zal zeker groeien.´´ (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken