Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kalfort klaar voor bedevaartweek

Kalfort klaar voor bedevaartweek
KALFORT (RKnieuws.net) - Zondag 29 augustus zijn de straten van Kalfort (Puurs) weer het decor van de jaarlijkse Maria-ommegang. Hiermee houdt het dorp een traditie in ere die al in de zeventiende eeuw startte. Van een eenvoudige sacramentsprocessie is dit evenement geëvolueerd tot een prestigieuze ommegang, waarop Kalfort terecht zeer trots is. De ommegang is de kern van een bedevaartweek, die op religieus en sociaal-cultureel vlak heel wat te bieden heeft in het kleine gehucht van Puurs.
Het begint allemaal met een sfeervolle Maria-avond vrijdag 27 augustus om 20 uur, een mix van zang, muziek, tekst en choreografie. Zaterdag 28 augustus om 17 uur is er de feestelijke openingsviering opgeluisterd door het Salvocale koor uit Blaasveld. Zondag 29 augustus om 11 uur trekt de ommegang uit.

Elk jaar is er in de ommegang iets nieuws te ontdekken. Dit zal ook dit jaar het geval zijn.

Meer info: www.kalfort.be (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken