Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Kasper over sport en godsdienst

Kardinaal Kasper over sport en godsdienst
ATHENE (KerkNet/Zenit) - Kardinaal Kasper, de prefect van de Pauselijke Raad voor de Eenheid onder de christenen, schreef een brief naar de deelnemers van een conferentie rond sport en godsdienst in Athene.
Kardinaal Kasper benadrukt daarin het belang van een wereldvisie, waarin volkeren vreedzaam en loyaal met elkaar wedijveren en hun eigen belangen opzijschuiven.

De brief van het Vaticaan werd tijdens de bijeenkomst voorgelezen door de pauselijke nuntius in Griekenland.

Het congres van 10 en 11 augustus, dat geleid werd door de oecumenische patriarch Bartholomeus, stond in het teken van 'Godsdienst, vrede en het Olympisch ideaal'.

De organisatoren probeerden met dit initiatief een impuls te geven aan een wereldvisie "waarin alle volkeren, vreedzaam en harmonieus, hun eigen belangen nastreven, los van elke vorm van discriminatie en bijdragen tot de uitbouw van een harmonieuze samenleving, waarin er vrijheid, rechtvaardigheid en respect voor de menselijke waarden is".
 
 

 

Rorate Zoeken