Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus: "experimenten met klonen bedreigen het leven"

VATICAANSTAD (RKnieuws.net/Reuters) - Paus Johannes Paulus II heeft vandaag het klonen van mensen veroordeeld, en experimenten op dat gebied verworpen. De paus vindt dat zulke experimenten het leven bedreigen.
De paus sprak drie dagen nadat de Amerikaanse wetenschappers bekend maakten dat zij er in geslaagd waren om een menselijk embryo te klonen.

"Echt humanisme kan nooit methoden en experimenten toestaan die bedreigingen jegens het leven vormen, geprogrammeerd op een wetenschappelijke en systematische manier".

De Paus sprak een groep doktoren toe die aanwezig waren bij de wekelijkse audientie. Hij spoorde hen aan om "het leven en de waardigheid van de menselijke persoon zonder compromissen te verdedigen en te werken met respect voor de morele wet".

Maandag kwam het Vaticaan al met een verklaring waarin het experiment scherp werd veroordeeld.
 
 

 

Rorate Zoeken