Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Waardevol beeld gestolen uit kerk van Oosterzele

Waardevol beeld gestolen uit kerk van Oosterzele
OOSTERZELE (RKnieuws.net) - In Oosterzele is opnieuw een waardevol beeld uit een kerk gestolen. Dat heeft Radio 2 Oost-Vlaanderen dinsdagavond gemeld.
Dinsdagmorgen ontdekte de pastoor van de Sint- Gangulfuskerk dat er een houten Jezusbeeldje van twaalf centimeter is verdwenen. Het beeld lag in de armen van een groter Mariabeeld.

Afgelopen week nog gingen in Balegem dieven aan de haal met twee beeldjes en een relikwie uit de 18de eeuw. Eerder van de maand waren er inbraken in de kerken van Zingem, Bottelare en Kruishoutem.

De daders gaan zeer doelgericht te werk, zegt burgemeester Johan van Durme. Ook nu weer gaat het om een zeer waardevol stuk. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken