Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Internationale zendingsconferentie in Maleisië: Afrika’s waardigheid herstellen

Internationale zendingsconferentie in Maleisië: Afrika’s waardigheid herstellen
Maleisië (Friesch Dagblad) - Deze maand vond in Maleisië de vierjaarlijkse conferentie van de International Association for Mission Studies (IAMS) plaats. Tweehonderd zendingswetenschappers uit de hele wereld bezonnen zich op de agenda van zending voor de komende jaren.
Afrika gaat voorop in de ongekende groei van de kerken van het Zuiden. Bijna de helft van de Afrikanen noemt zich christen. Wie serieus studie wil maken van de ontwikkelingen binnen het christendom, kan niet om Afrika heen. Het zwaartepunt van het christendom is verschoven van het noordelijk naar het zuidelijk halfrond. Drs Wout van Laar, algemeen secretaris van de Nederlandse Zendingsraad (NZR) geeft zijn impressies. Deel 2.

 
 

 

Rorate Zoeken