Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Al-Qaeda groep: "Vaticaan blijft gespaard bij aanslagen"

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - 'Het Vaticaan zal gespaard zal blijven bij de aanslagen die wij in Italië willen plegen.' Dat belooft de aan het terreurnetwerk al-Qaeda gelieerde organisatie Abu Hafs al-Masri Brigades in een verklaring op internet.
De groep heeft aanslagen in Italië aangekondigd omdat premier Berlusconi weigert de Italiaanse troepen uit Irak terug te trekken. De terroristische organisatie kondigde al eerder aanslagen in Italië aan van dezelfde grootte als die van 11 september 2001 in New York.

"Wij verklaren dat het Vaticaan nooit een van onze doelen zal zijn omdat wij alleen toeslaan op pijnlijke plaatsen, die de verachtelijke Italiaanse troepen in Irak zal dwingen te vertrekken", zo zegt het 'Europese Bataljon' van de groepering in de verklaring.

Een hel in Italië

De groepering richt zich in de verklaring vooral op Berlusconi: "We waarschuwen je, Berlusconi. Je mag in het verleden ontsnapt zijn aan aanslagen op je leven, maar ons standpunt is duidelijk en we zullen niet stoppen totdat er werkelijk een veilige situatie ontstaat in de Moslim-natie Irak."

"We zullen niet rusten totdat we het leven in jullie land in een hel hebben veranderd, zolang jullie soldaten in het land van vrede, Irak, verblijven," aldus de verklaring.

De Brigades Abu Hafs al-Masri eiste in maart de verantwoordelijkheid voor de bomaanslagen in Madrid op, waarbij 191 mensen om het leven kwamen. De groep is vernoemd naar een strijdnaam van de Egyptische terrorist Mohammed Atef, die in 2001 in Afghanistan omkwam.

Bosnische terroristen

De krant Corriere della Sera meldde vorige week dat een groep terroristen in de Italiaanse hoofdstad Rome zou zijn gearriveerd met plannen voor een aanslag op het Vaticaan. "Ze zijn klaar om toe te slaan, en ze zullen dit doen tijdens een grote openbare ceremonie," zo citeerde de krant een anonieme bron.

De autoriteiten in Rome kregen de waarschuwing enkele dagen geleden van Italiaanse politieagenten die in Sarajevo tewerkgesteld zijn in het kader van de SFOR-vredesmissie van de NAVO.

Plastic explosieven

Het fundamentalistische commando zou uit zeven mannen en drie vrouwen bestaan. Een lijst van verdachte personen is overgemaakt aan de Italiaanse autoriteiten. Ze zouden over een hoeveelheid C4 beschikken, een plastic explosief dat vaak door terroristen van Al Qaeda gebruikt wordt, en dat in de Balkan gemakkelijk verkrijgbaar is.
 
 

 

Rorate Zoeken