Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Europese Misintenties vaak in India opgedragen

Europese Misintenties vaak in India opgedragen
BOMBAY (RKnieuws.net/BeliefNet) - Wanneer een gelovige in Europa of Noord-Amerika een Mis aanvraagt voor een speciale intentie, dan wordt die Mis vaak in India opgedragen. Arme priesters hebben zo een extra bron van inkomsten.
Op het moment worden Misaanvragen per post, reizende geestelijken en e-mail doorgestuurd naar de Indiase provincie Kerala. De Katholieke minderheid daar beschikt over zeer veel priesters. Ruim 60% van de Indiase missiepriesters komen uit die provincie, terwijl slechts 20% van de Indiase Katholieken uit Kerala komt

Het overschot aan priesters in Kerala is een uitkomst voor het priestertekort in het westen. Er zijn te weinig priesters om voor alle overledenen, huwelijken en andere intenties Missen op te kunnen dragen.

Inkomsten

Voor de arme geestelijkheid in Kerala zijn de Missen een uitkomst. Een priester verdient er zo´n
 
 

 

Rorate Zoeken