Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Priester runt Duitse "Bierstube"

BRUSSEL (KerkNet/ENI) - Priester Josef Kalkusch uit het Duitse Sachensenhagen bestelt tijdens de zomermaanden elk weekend 100 liter bier, 30 cakes en een buitengewone hoeveelheid koffie voor de 'Bierstube' die al verschillende jaren op de terreinen bij een 130 jaar oude eik achter de kerk gevestigd is.
De kroeg opent de deuren pas na de zondagsviering, maar meteen daarna begint het volk toe te stromen. Josef Kalkusch vermoedt dat zijn 'Bierstube' wellicht de enige is die door een kerk gerund wordt: "Maar omdat de bezoekers zoveel van deze plaats houden, kan ik alleen maar hopen dat er nog andere zijn."
 
 

 

Rorate Zoeken