Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Overvallers sluiten priester op in kelder

Overvallers sluiten priester op in kelder
STABROEK (RKnieuws.net) - Twee gemaskerde mannen hebben vrijdagavond een 77-jarige gepensioneerde priester in zijn woonst aan de Antwerpsesteenweg in Stabroek overvallen. De overvallers gingen er met het geld en de bankkaart van de priester vandoor. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.
Na de overval sloten de overvallers de priester op in de kelder, blijkbaar met de bedoeling dat hij niet te snel alarm kon slaan. De priester kon pas zaterdagmorgen door de politie bevrijd worden. Een buurman had de politie gebeld nadat hij de priester om hulp had horen roepen.

Volgens de gerechtelijke diensten in Antwerpen is het best mogelijk dat de overvallers het verkeerde slachtoffer hadden uitgekozen. De overvallers vroegen de priester namelijk zijn kluis te openen. Toen die antwoordde dat hij helemaal geen kluis heeft, vroegen de overvallers zijn naam. Uit de reactie van de overvallers daarop kon de priester afleiden dat ze de verkeerde man hadden beroofd. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken