Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Chaldeeuwse patriarch betreurt dood Italiaanse journalist

Chaldeeuwse patriarch betreurt dood Italiaanse journalist
BRUSSEL (KerkNet/AsiaNews) - "Ik ben erg bedroefd door de dood van de Italiaanse journalist", aldus Mgr. Emmanuel Delly, de Chaldeeuwse patriarch van Bagdad naar aanleiding van de dood van de Italiaanse journalist Enzo Baldoni in Irak.
"Ik had hem nog maar net persoonlijk ontmoet omdat hij me geïnterviewd had vlak voordat hij naar Najaf vertrok. Toen ik zijn foto zag in de kranten, herkende ik hem onmiddellijk. Hij was een goede man en het doet erg veel pijn om zijn dood te vernemen."

De patriarch benadrukt dat de inwoners van zijn land geen oorlog, dood of geweld willen: "Het verlangen naar vrede is erg groot, maar we moeten elke dag strijd voeren tegen terroristen die niet geïnteresseerd zijn in vreedzaam samenleven."

De patriarch spreekt zijn medeleven uit met de familie van de Italiaanse journalist: "Ik zal voor hem bidden en voor de vrede in Irak." De patriarch onderstreept ook dat de Italiaanse journalist vermoord werd omdat hij naar Irak kwam om er de burgerbevolking te steunen.

Volgens hem was hij ook een erg minzaam man: "Ik hoop dat zijn offer een daad van liefde voor de vrede is en onze geest tot rust zal brengen."
 
 

 

Rorate Zoeken