Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ierse kardinaal: "Actie nodig ter voorkoming milieuramp"

DUBLIN (RKNieuws.net / CNS ) - Op internationaal, nationaal en lokaal niveau snel en effectief actie worden ondernomen ter voorkoming van milieurampen en interraciale conflicten. Dit zei de Noord-Ierse emerituskardinaal Cahal Daly van Armagh.
De kardinaal sprak bij de publicatie van zijn boek "The minding of planet earth". "Veel van wat tot op heden is gedaan, is symbolisch gezien schaal van de opdoemende crisis."

"Wij moeten ons leven en onze levensstijl veranderen en dat gaat niet zonder pijn. Leven volgens het Evangelie van onze Heer Jezus Christus is essentieel voor de overleving van het leven op deze planeet, net zo essentieel als voor verlossing van zielen. Christelijke bekering en ecologische 'bekering' convergeren".

Relatie armoede-geweld

Het boek, dat door de uitgeverij Veritas wordt uitgebracht, heeft een lange voorbereidingstijd gehad, verklaarde de kardinaal aan Catholic News Service.

Zijn interesse voor dit onderwerp ontstond in de tijd dat hij filosofie doceerde. Deze interesse groeide tijdens zijn ambstperiode als bisschop. "Ik was gedurende de uitoefening van mijn ambt als bisschop erg bezorgd over de armoede en de relatie tussen armoede en geweld in Noord-Ierland", zei de kardinaal.
 
 

 

Rorate Zoeken