Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus hervat normale werkzaamheden

Paus hervat normale werkzaamheden
VATICAANSTAD (RKnieuws.net / CWN) - Volgens het Vaticaan heeft paus Joannes Paulus II, na zijn vakantie en enkele weken waarin hij het wat rustiger deed, zijn normale werkschema hervat. Hij blijft wel nog tot 29 september in zijn zomerverblijf in Castelgandolfo.


Naar verluidt heeft de paus de voorbije weken ook aan een boek gewerkt, waarin de nationalistische en totalitaire regimes van de twintigste eeuw centraal staan.

Vanaf deze week hervat de paus zijn normale werkzaamheden en ontmoetingen, inclusief een ontmoeting met een delegatie van de Amerikaanse bisschoppen die op Ad-liminabezoek in Rome zijn.

De paus reist zondag naar het Italiaanse bedevaartsoord Loretto. Daar zal hij twee Italiaanse en een Spaans lid van de Katholieke Actie zalig verklaren. De laatste woensdag van september verlaat hij zijn zomerverblijf en hervat hij zijn werkzaamheden in Rome. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken