Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Pastor zijn": een lezenswaardig boek

ANTWERPEN (RKnieuws.net) - Pastor zijn: geven wat je ontvangt. Dat is de titel van een boek dat zopas verscheen bij Halewijn in Antwerpen. Het boek is de neerslag van een studiedag aan de Faculteit Godgeleerdheid van de Katholieke Universiteit Leuven.

Wat is ´pastor-zijn´ vandaag? Zijn de herders te vervangen
door managers? Oefent de pastor een andere opdracht uit dan een bestuurder of de ethicus? Werken in teamverband en de eigen verantwoordelijkheid opnemen: hoe combineer je dat? Is ´geven wat je ontvangt´ de paradox van het pastor zijn?

Vier docenten van de Leuvense faculteit Godgeleerdheid bekijken deze en andere vragen in dit boek vanuit zeer verrassende invalshoeken.

Kristiaan Depoortere, Stefaan Franco en Karlijn Demasure
brengen de verschuivingen in kaart sinds Vaticanum II. Marcel Broesterhuizen vertelt over ´pastoraat bij dove mensen´ en toont aan hoe God ter sprake kan komen als taalcontact afwezig blijft. Axel Liègeois vraagt zich af of het werken aan de christelijke identiteit van de zorginstelling een taak is voor de pastor of de ethicus en Rob Faesen overweegt hoe de Ignatiaanse spiritualiteit inspiratie kan bieden aan leken in het pastoraat.

Een vlot gescheven boek dat een ruime verspreiding verdient. (tb)

* ´Pastor zijn. Geven wat je ontvangt´ telt 140 bladzijden,
kost 14,50 euro en is uitgegeven door Halewijn, Halewijnlaan 92 2050 Antwerpen.


 
 

 

Rorate Zoeken