Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

25 jongeren brengen hun idealen in de praktijk

25 jongeren brengen hun idealen in de praktijk
AMSTERDAM (RKNieuws.net) - Scholieren van de Amsterdamse jeugdclub Lariks en studenten van studentenhuis Leidenhoven, werkten in hun zomervakantie aan de bouw van een school in Polen. Op deze manier probeerden ze zowel Poolse kinderen als zichzelf vooruit te brengen. Zowel de jeugdclub als het studentenhuis zijn opgericht op initiatief van Nederlandse leden van het Opus Dei.
De opzet van de reis was duidelijk: doordeweeks halve dagen werken, en de rest van de tijd ging op aan sport, culturele bezoeken en de nodige ontspanning. Bovendien werd ook nog tijd gevonden voor geestelijke vorming. Uit reacties van de deelnemers blijkt dat de mix goed werkte.

"Ik heb mezelf deze reis veel beter leren kennen"

Wat hebben de deelnemers aan het kamp overgehouden? "Het was een leuk kamp. Ik heb samen met de anderen leren waarderen dat luxe niet alles is. Bovendien kom je op deze manier dicht in aanraking met het land; niet alleen door het project, maar ook door de contacten met de Poolse jongeren die we hebben ontmoet", aldus Yacob. Willem was ook enthousiast: "Ik heb mezelf deze reis veel beter leren kennen, zoals ik hoopte. Binnen de groep heb ik ook veel mensen leren kennen. Soms was het wel doorzetten op het werk, maar ik denk dat uiteindelijk iedereen is gegroeid."
 
 

 

Rorate Zoeken