Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Van zes kruiken water naar de beste wijn

Van zes kruiken water naar de beste wijn
OOSTMALLE (RKnieuws.net) - Onder het motto "Van zes kruiken water naar de beste wijn" wordt er op 2 oktober een animatiedag voor catechisten georganiseerd in het Provinciaal Vormingscentrum in Oostmalle.
Dit initiatief, georganiseerd door het Centrum voor Christelijk Vormingswerk, richt zich tot al wie betrokken is bij catechese (doopsel, eerste communie, vormsel, plussers, volwassenen,…), leden van parochieteams, mensen uit werkgroepen gezins- en kindervieringen,…

Deze animatiedag is geïnspireerd op het verhaal over de ‘Bruiloft te Kana’ (Johannes 2). Dit verhaal, dat vol symbolen staat, heeft ook veel te vertellen over ons pastoraal en catechetisch leven. Schenken wij in de catechese wel onze ‘beste wijn’? Of blijven we moedeloos zitten bij de vaststelling: de wijn is op… Wil het echt feest zijn, dan is er méér nodig dan het water waar wij voor zorgen.

Het programma bestaat uit twee podiumoptredens: ééntje aan het begin en ééntje als slot. Daartussen zijn er zeven werkwinkels:
- een werkbare en hedendaagse visie op parochiecatechese,
- eigentijdse taal om geloven te verwoorden
- vieren in de parochie
- ouderavonden en kwaliteit
- het Kanaverhaal als bibliodrama
- federaal of dekenaal samenwerken in de catechese
- zingen van nieuwe liederen

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken