Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Priesterwijding Udenaar Leo Kisters in Italië

Priesterwijding Udenaar Leo Kisters in Italië
UDEN (RKNieuws.net) - De neomist Leo Kisters uit Uden wordt op 4 september in de parochiekerk van de H. Cajetanus in Rome tot priester gewijd door Mgr.dr. W.J. Eijk, bisschop van Groningen. Leo Kisters heeft een deel van de priesteropleiding in Rolduc gedaan en is daarna ingetreden bij de Theatijnen.
Neomist Leo Kisters uit Uden gaat zondag 12 september zijn eerste heilige mis celebreren in de Pius Tien - Heilige Geest kerk. Kisters wordt hierbij geassisteerd door acht concelebranten en de diaken. De drie Udense parochiekoren zullen het geheel muzikaal opluisteren.

Voor de heilige mis wordt hij met een koets opgehaald bij zijn ouderlijk huis aan de Sint Annastraat. De Pastorale Eenheid Uden verzoekt de bewoners van de route van de Sint Annastraat naar het Piusplein om deze ochtend te vlaggen. Na de mis is er een receptie in Eigen Herd, waarbij iedere Udenaar van harte welkom is.

Theatijnen

De parochiekerk van de H. Cajetanus is de zetel van de Italiaanse Provincie van de orde der Theatijnen. De orde werd in 1523 gesticht door de H. Cajetanus, een gemeenschap van priesters die zich in alle soberheid toelegden op armenzorg, apostolaat en sacramentenbediening.
 
 

 

Rorate Zoeken