Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Portugal weigert opnieuw abortusboot toe te laten

Portugal weigert opnieuw abortusboot toe te laten
FIGUEIRA DA FOZ (ANP / RKNieuws.net) - Portugal laat de abortusboot van Women on Waves ondanks een verzoek van minister Bot (Buitenlandse Zaken) niet tot een haven toe. Het schip blijft in internationale wateren liggen, verklaarde een woordvoerder van de organisatie vrijdag.
De Nederlandse minister belde donderdag met zijn Portugese collega Monteiro om de wens over te brengen van de Tweede Kamer om ook Portugese vrouwen op het schip toe te laten. Monteiro beloofde het verzoek te zullen overleggen met zijn premier.

Women on Waves wacht nog steeds op een officiële reactie van de Portugese autoriteiten op het Nederlandse verzoek. Eerder stelde Women on Waves dat de weigering van Portugal in strijd is met Europese conventies en wetten.
 
 

 

Rorate Zoeken