Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Katholiek onderwijs gaat eigenheid sterk beklemtonen

Katholiek onderwijs gaat eigenheid sterk beklemtonen
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De nieuwe baas van het katholiek onderwijs Mieke Van Hecke maakt er allerminst een geheim van dat ze in haar beleid de eigenheid van het katholiek onderwijs zeer sterk gaat beklemtonen. "Wij willen in ons onderwijs, in de opvoeding van onze kinderen, waarden meegeven die refereren aan de religie. Waarden van een God waarin wij geloven", zo onderstreept ze in een gesprek met de redactie van Het Belang van Limburg.
Mieke Van Hecke is 57. Ze is juriste en criminologe van opleiding en staat sinds 1 juli aan het hoofd van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO). Voor haar nieuwe job bij het VSKO zetelde ze in het Vlaams Parlement.

Van Hecke: "Er is een ernorme hang naar zingeving in het leven. Ik huiver om jongeren een project aan te bieden dat bestaat uit neutraliteit. Wij bieden hen een project aan waarin wij geloven. Voor kinderen betekent een afgelijnd project veiligheid. Je moet een kind van vijf geen tien dingen aanbieden en het laten kiezen. Later kunnen ze dat project zelf ter discussie stellen en eigen levenskeuzes maken". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken