Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gebedskaart "Bloemen op een graf"

MECHELEN (RKnieuws.net) - Zoals elk jaar geeft Kerk en Wereld haar gebedskaart "Bloemen op een graf" uit. Kerk en Wereld houdt aan deze traditie omdat het belangrijk is dat er een verbondenheid ervaren wordt in de periode van Allerheiligen en Allerzielen.
Het doet goed wanneer in de viering van Allerzielen samen gebeden wordt. Een mooie kaart met bezinningen rond de tijd van het jaar, het feest van Allerheiligen en Allerzielen, is hierbij welkom.

Kerk en Wereld stelt voor de kaart bij het begin van de viering uit te delen. Het is een fijne manier om als parochie zijn medeleven te betuigen jegens families die iemand verloren zijn. De kaart biedt de mogelijkheid de namen van de overledenen van het voorbije jaar af te drukken op de achterzijde of een inlegblaadje in de kaart te schuiven. Wanneer mensen de naam van hun dierbare zien staan tussen de andere namen en wanneer die genoemd worden, weten zij dat hun dierbare gedragen is door de hele gemeenschap. Een naam uitspreken is hetzelfde als zeggen: ´Je bent in ons midden, ook al ben je nu dicht bij God´.

Meer info: Kerk en Wereld, Korte Schipstraat 16, 2800 Mechelen; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken