Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuwe sleutelhouder koninklijke grafkelder

Nieuwe sleutelhouder koninklijke grafkelder
Delft (Rknieuws.net) - Met het vertrek van Hein van Oorschot als burgemeester van Delft wordt de verantwoordelijkheid voor de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk overgedragen aan de nieuwe burgemeester van Delft; Bas Verkerk.
Verkerk was tot voor kort wethouder in Den Haag. Met ingang van 15 juli jongstleden is hij Hein van Oorschot opgevolgd als nieuwe burgemeester van Delft. Daarmee is Verkerk tevens de nieuwe sleutelbewaarder geworden van de koninklijke catacomben.
Traditionel is de eerste burger van Delft ook de sleutelbewaarder van de koninklijke begraafplaats.

De voormalig burgemeester van Oorschot is door koningin Beatrix op de "meest eervolle wijze" van zijn taak ontheven, aldus een woordvoerder van het hof. (th)
 
 

 

Rorate Zoeken