Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paniek in Kevelaer na explosies

Paniek in Kevelaer na explosies
KEVELAER - In de Duitse Mariabedevaartsplaats Kevelaer zijn zondagochtend tijdens de mis in de basiliek enkele vuurwerkbommen ontploft. De explosieven gingen vlak naast het altaar af. Kerkgangers vluchtten in paniek de kerk uit.
De 70-jarige priester die op het moment van de explosies de eucharistie vierde voor zo'n 800 pelgrims, ging overigens gewoon door met de viering. De politie sloot de kerk na de mis af en doorzocht de basiliek met speurhonden.

Verwarde man

De politie verdenkt een verwarde man van de aanslag, die zaterdag pamfletten in het stadje had verspreid. Daarin eiste de man dat de kerkbanken in Kevelaer voortaan alleen nog bezet mogen worden door inwoners van Kevelaer.

Jaarlijks trekken ook veel Nederlandse pelgrims naar Kevelaer, waar het Genadebeeld (een afbeelding van Maria van Luxemburg) wordt vereerd in de Genadekapel in de buurt van de basiliek.
 
 

 

Rorate Zoeken