Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus wellicht niet naar Istanboel

Paus wellicht niet naar Istanboel
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Joannes Paulus II reist volgens de National Catholic Reporter op 30 november meer dan waarschijnlijk niet naar Istanboel. Een verantwoordelijke van het Vaticaan zei aan de National Catholic Reporter dat het bezoek van de paus aan Loretto wellicht het laatste van dit jaar is.


De paus werd door de oecumenische patriarch uitgenodigd voor de plechtigheden ter gelegenheid van de feestdag van de H. Andreas, de patroonheilige van het oecumenische patriarchaat van Constantinopel. Eerder dit jaar bracht een delegatie van het oecumenische patriarchaat een bezoek aan Rome, ter gelegenheid van de feestdag van de H. Petrus en H. Paulus.

Of de paus in 2005 het oecumenische patriarchaat zal bezoeken valt nog af te wachten. Veel hangt af van zijn gezondheidstoestand. Ook factoren als de oecumenische relaties en de veiligheid spelen daarbij een rol.

Tijdens de reis naar Lourdes was al gebleken dat de paus het steeds moeilijker heeft om nog te reizen. Vooral de verre verplaatsingen vallen hem steeds zwaarder. Wellicht daarom bleven de reizen dit jaar beperkt tot Europa. Toch zou de paus het reizen zelf niet opgeven en wordt er gedacht aan een pausbezoek aan Ierland. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken