Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Amerikaanse religieuzen vasten voor vrede

Amerikaanse religieuzen vasten voor vrede
ROME (KerkNet/VID) - Terwijl er steeds meer steun komt voor de oproep van de paus om op 14 december een dag van vasten en gebed te houden voor de wereldvrede, wordt vandaag, op vrijdag 7 december in de hele Verenigde Staten door mannelijke en vrouwelijke religieuzen voor de vrede gevast.
Het feit dat die dag ruim een week voor de internationale vastendag valt, die min of meer samenvalt met het einde van de ramadan, heeft te maken met het feit dat hij al lang voor de aanslagen van 11 september was vastgelegd.
Vrijdag worden er in verschillende abdijen, parochies en vrouwenkloosters in de Verenigde Staten acties en gebedswaken gehouden voor de vrede in de wereld.
Tot de dag is opgeroepen door de Conferentie van Vrouwelijke Religieuzen, die zo’n 1.000 leden telt en ruim 76.000 vrouwelijke religieuzen uit de Verenigde Staten vertegenwoordigt.

Bron: KerkNet-Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken