Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vredesprijs voor kardinaal Sodano en overleden nuntius Mgr. Courtney

Vredesprijs voor kardinaal Sodano en overleden nuntius Mgr. Courtney
NEW YORK (RKnieuws.net) - Kardinaal Angelo Sodano, staatssecretaris van het Vaticaan en aartsbisschop Mgr. Michael Courtney, de apostolische nuntius die in Burundi werd vermoord, krijgen dit jaar de vredesprijs van de Path to Peace Foundation. Dat heeft het persagentschap Zenit gemeld.
De prijzen worden op 20 september in New York uitgereikt. Met de onderscheiding van Sodano wil de organisatie haar bewondering uitspreken voor het permanente engagement van de Heilige Stoel voor de vrede in de wereld en voor de dialoog tussen de volkeren. De "Servitor Pacis Award" wordt ook toegekend aan de Ierse prelaat Mgr. Courtney die eind vorig jaar in Burundi werd vermoord. Deze moord is nog steeds niet volledig opgehelderd. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken